GSM Arena / Un oficial al celor de la Samsung a recunoscut ca o fabrica a companiei lucreaza cu display-ul flexibil pentru a imbunatati aceasta tehnologie si pentru a crea primul telefon complet flexibil. Oficialul nu a mai oferit alte informatii exceptand faptul ca e flexbil, putand astfel sa fie oferit un ecran de dimensiuni mari intr-un telefon care, odata "strans", ocupa mai putin spatiu. Desi pare futurist, am putea sa-l vedem chiar anul viitor!

Noua tehnologie a ecranului flexibil are 4 faze: curbat, indoit, plisat si impaturit. Primele 2 sunt deja o realitate, cel de-al treilea urmeaza sa apara in timp ce ultimul promite un display care sa poata fi transportat ca o rola de hartie.

Cei de la LG Display au si ei ecrane flexibile, insa se concentreaza pe alta zona - compania experimenteaza cu display-uri transparente. Acestea vor permite aparitia unor display-uri pentru realitate augmentata fara a mai fi nevoie sa existe un dispozitiv de tipul Google Glass. Prototipul promotional exista deja insa "va mai trece ceva timp" pana cand fabricile vor putea porni productia in masa.

Exista insa si un telefon cu display transparent, si anume Sony Ericsson Xperia Pureness. Cum insa acesta era mic, cu rezolutie mica si monocrom, nu a atras atentia. Cei de la LG sunt mult mai avansati din acest punct de vedere - mai sus vedeti un display LG de 18 inch care este si transparent, si care poate fi indoit.