Samsung trebuie sa plateasca daune de peste 11 milioane de dolari companiei Huawei. Aceasta a dat in judecata mai multe companii de tehnologie din China, printre care trei care apartin de Samung. Motivul este incalcarea unor drepturi de autor pentru anumite brevete obtinute de Huawei.

Mai exact, acuzatiile Huawei vizeaza peste 30 de milioane de produse, respectiv 20 de tipuri de smartphone si tablete vandute de Samsung, scrie Android Authoriy. Printre aceste gadgeturi s-ar afla si Galaxy S7.

Huawei sustine ca au fost folosite fara drept mai multe brevete ale sale, printre care tehnologia de comunicare 4G, sistemul de operare si interfata, toate acestea regasindu-se acum in telefoanele Samsung.

Instanta din China a dat castig de cauza Huawei, astfel incat Samsung este obligata sa plateasca despagubirile solicitate.

Nu este singurul proces de acest fel in care Samsung este acuzat de nerespectarea drepturilor de autor pentru diferite brevete.

In luna iunie, compania ar putea fi obligata sa plateasca peste 540 milioane de dolari daune pentru Apple, sub o acuzatie similara.