Batalia patentelor dintre Samsung si Apple scoate la iveala cateva documente secrete, care vorbesc despre planurile celor doua companii. Apple a dezvaluit acum ca Samsung planuieste sa renunte la Android si sa il inlocuiasca cu un sistem de operare propriu. Acest lucru ar urma sa se faca intr-un timp cat mai rapid posibil, compania investind resurse in directia respectiva, anunta Business Insider.

Samsung este cel mai mare jucator de pe piata telefoanelor mobile, si probabil singura companie care sanse sa creeze un sistem de operare concurent pentru Android si iOS.

O posibila varianta ar fi Tizen. Samsung a inceput deja sa puna acest sistem de operare pe ceasurile sale inteligente, Samsung Gear 2 si Gear 2 Neo, dar si pe Gear Fit. Samsung lucreaza la Tizen impreuna cu Intel, Huawei, Fujitsu, NEC, Panasonic, KT, Sprint, SK Telecom, Orange, NTT Docomo si Vodafone.

Potrivit unor documente scrise in perioada 2011-2012, principala tinta pentru Samsung era sa incetineasca evolutia Apple.

Compania din Coreea de Sud a identificat problemele sale ca fiind "brandul slab si calitatea proasta a produselor". Documentele arata ca in 2011 au fost peste 30 de lansari amanate ale unor produse Samsung.