Samsung a inceput productia in masa a primului chip cu 256GB memorie bazat pe standarul Universal Flash Storage 2.0 (UFS). Compania spune ca noul chip are performante extraordinare pe device-urile mobile, depasind SSD-ul tipic bazat pe SATA pentru PC-uri.

Datele de transfer sunt de 850MB/s pentru citire si 260MB/s pentru scriere. Acest lucru inseamna o viteza de 3 ori mai mare decat cele mai performante carduri microSD.

Chipul, bazat pe tehnologia V-NAND a companiei, poate face pana la 45.000 de citiri si 40.000 de scrieri pe secunda. Acest lucru inseamna ca este de 2 ori mai rapid decat memoria UFS.

Desigur, vizualizarea si inregistrarea clipurilor 4K nu solicita prea mult chip-ul. Samsung mai pregateste pentru urmatoarele telefoane suport pentru USB 3.0 si ca alaturi de noul chip 256GB UFS 2.0, transferarea unui video 1080p de 90 de minute va dura doar 12 secunde!

Samsung Galaxy Note 6 va fi lansat undeva in luna septembrie iar faptul ca Samsung a inceput productia in masa pentru acest chip vine la momentul oportun pentru ca phabletul Samsung sa fie primul cu o asemenea optiune pentru spatiu de stocare. Avand in vedere insa ca pretul telefoanelor creste in functie de marimea spatiului de stocare, Note 6 cu 256GB spatiu de stocare poate fi cel mai scump telefon produs de Samsung.