Combinând primele zvonuri și informații apărute pe site-urile de tehnologie, imaginile ilustrează un mix perfect între Galaxy Note 10 și Galaxy S11, aducând în prim plan un modul foto pătrat ce pare inspirat din modelul Galaxy A71 și seamănă, în același timp, cu viitorul Galaxy S11.

Acesta vine cu un bliț LED poziționat în partea dreaptă sus și cu trei senzori, aranjați în formă de L. Camera principală ar fi una de 48MP și va utiliza tehnologia de combinare a pixelilor, care înseamnă că patru pixeli sunt combinați într-unul singur pentru a forma imagini de calitate superioară.

Modulul foto va fi completat de un senzor de 12MP ultra-wide și de unul de adâncime de 5MP, care va putea fi utilizat pentru realizarea de portrete și pentru construirea efectului de bokeh. Tot primele informații arată și că arsenalul fotografic va fi completat de o camera frontală de 32MP.

Aceasta va fi ascunsă de o perforație centrală a ecranului, tehnică ce face parte din modelul de panou Infinity-O. Ecranul AMOLED de 6,7 inci este similar cu cel utilizat pe Galaxy Note 10 și Note 10+, dar este încadrat de margini și mai subțiri.
O informație importantă se referă și la revenirea stylus-ului, într-o versiune îmbunătățită.

La interior, acest model va semăna cu Galaxy Note 9. Cele mai multe smartphone-uri Samsung din zilele noastre încorporează un procesor Snapdragon Exynos, însă, odată cu Galaxy Note 10 Lite, gigantul sud-coreean a înțeles că e nevoie de o „renaștere” a clasicului tip de hardware.

Astfel, jurnaliștii de la Phone Arena arată că telefonul va avea, cel mai probabil un Exynos 9810, anterior montat pe Galaxy S9 și Galaxy Note 10. Dacă ceea ce se spune până acum este adevărat, noul model la avea 6GB RAM și 128GB memorie internă. Toate aceste component ear veni la pachet cu o baterie masivă de 4500 mAh, Android 10 și interfața Smasung One UI 2.0.

Deși va mai dura până la evenimentul oficial, sursele din piața de tehnologie arată că Samsung plănuiește să introduce Galaxy S10 Lite în programul unui eveniment care va avea loc la jumătatea lui ianuarie. Inițial va fi limitat, probabil, doar la piața asiatică, dar este de așteptat ca acesta să fie lansat și în India, și în Europa.

Sursa foto: Phone Arena