SamMobile citează „surse de foarte mare încredere” și arată că modelul Galaxy S11 (sau Galaxy S20) va veni cu un display cu o rată mare de refresh, un panou produs de Samsung și vândut anterior către competitori, dar care nu a fost implementat până acum pe device-urile companiei.

Nu este pentru prima data când apar astfel de zvonuri, arată The Verge. În luna noiembrie, utilizatorul de Twitter Ice Universe a scris că indicii referitoare la un ecran de120Hz au fost descoperite pe o versiune beta a interfeței pentru Note 9. Și deși acest telefon are un display de doar 60Hz, detaliile sugerează că producătorul ia în calcul un upgrade în materie de ecran pentru telefoanele pe care urmează să le lanseze.

Pe măsură ce beneficiile creșterii rezoluției panourilor devin din ce în ce mai mici, companiile se orientează spre furnizarea de rate de refresh mai mari, care să ducă smartphone-urile la nivelul următor. Google Pixel 4 și OnePlus 7T au avut amândouă ecrane de 90Hz, în vreme ce dispozitive de gaming precum Razer Phone 2 sau Asus ROG Phone 2 au implementat deja display-uri de 120Hz. Din punctul de vedere al experienței de utilizare, cu cât telefoanele au rate de referesh mai mari, cu atât browsing-ul, navigarea printre aplicații, jocurile și filmele rulează mai fluid.