Phone Arena anunta ca cei de la Samsung urmeaza sa lanseze noul Galaxy Note 5 mai devreme decat asteptau fanii. Daca pana acum inceputul lunii septembrie, chiar inainte de IFA 2015 de la Berlin, parea momentul in care vor prezenta phablet-ul, se pare ca Samsung s-a razgandit si vrea sa lanseze telefonul mai devreme, la sfarsitul lunii iulie!

Coreenii de la WhoWired scriu ca Samsung a dezvoltat Note 5 mult mai rapid decat s-ar fi asteptat astfel ca pregatesc anuntul mai rapid si pentru a avea un avantaj strategic fata de Apple, cei care vor lansa in luna septembrie iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cel de-al doilea fiind marele adversar pentru Note 5.

Note 5 se anunta cel mai avansat telefon lansat pana acum de compania din Coreea de Sud, urmand sa aiba ecran AMOLED cu rezolutie Ultra-HD (2160 x 3840). In ceea ce priveste diagonala, WhoWired scrie ca la Note 5 va fi de 5.89 inch, iar la Note 5 edge va fi de 5.78 inch. Rezolutia Ultra-HD a ecranului va face si ca densitatea pixelilor sa fie de peste 700 per inch! Astfel, aceste telefoane vor fi perfecte pentru a privi continut 4K si pentru realitate virtuala.

Ambele telefoane vor avea procesor Exynos, posibil tot 7420 de pe Galaxy S6. Note 5 va fi mai subtire decat predecesorul (7.9mm) si va avea o baterie imensa de 4.100 mAh, lucru normal in conditiile in care display-ul va fi Ultra-HD!