Viitoarele modele Samsung Galaxy S11 și următorul telefon pliabil al companiei vor veni, cel mai probabil, echipate cu un senzor principal de 108MP, o evoluție uriașă comparativ cu cel de 12MP pe care cei de la Samsung i-au implementat până acum pe telefoanele high-end. Iar compania nu pare deloc în pericol să piardă supremația în acest domeniu.

Dimpotrivă. Sursele din piața de tehnologie pretind că gigantul pregătește în viitor lansarea unei camere cum nu s-a mai văzut, de 144MP. Pentru aceasta, însă, va fi nevoie de un proces de fabricație pe 14 nanometri, dat fiind faptul că se dorește o densitate a pixelilor mai mare de 100MP.

În plus, procesul va determina și o reducere a consumului, deci o calitate mai bună a imaginilor fără un efect negativ asupra bateriei și fără a fi nevoie de creșterea capacității de încărcare, desi este o evoluție pe care mulți utilizatori își doresc să o vadă pentru viitoarele device-uri.

Alte detalii sunt încă neclare, iar Samsung nu a menționat oficial niciun senzor de 144MP, deocamdată, arată GSM Arena. Totuși, în timpul IEEE International Electron Devices Meeting (IEDM), reprezentanții companiei au vorbit despre optimizarea procesului FinFET 14nm pentru aplicații în zona vizuală.

Sigur că rămâne de văzut dacă smartphone-urile chiar au nevoie de atât de mulți pixeli, mai ales că practica dovedește deseori că sunt și multe alte criterii extrem de importante pentru fotografia cu telefonul mobil.