Știm deja că umătorul flagship Samsung, Galaxy S10, va avea senzor de amprentă integrat în ecran. Telefonul va fi lansat la începutul anului viitor, dar nu este singura inovație la care Samsung lucrează în acest moment.

Modelul de smartphone care va fi lansat după Galaxy S10, în anul 2020, ar putea avea o specificație nemaiîntâlnită până acum la un smartphone: cameră frontală amplasată în spatele ecranului.

Tehnologia este deja testată pe câteva prototipuri, dar nu va putea fi aplicată anul viitor, pentru că mai trebuie dezvoltată, anunță cei de la Samsung Mobile News.

 

 

Motivul pentru care Samsung vrea să recurgă la această soluție nu este greu de bănuit: compania s-a declarat deja împotriva „bretonului” și nu vrea să recurgă la acest artificiu de design pentru a putea integra senzorii de recunoaștere facială și camera frontală în decupaj.

În plus, Samsung nu vrea să adopte nici soluția unei camere foto pop-up, care ascunde camera frontală atunci când nu este folosită - modelele Find X de la Oppo și Xiaomi Mi Mix 3 au această specificație.

Prin urmare, dacă vrea să elimine marginile telefonului și să poată folosi senzorii de pe partea frontală, Samsung trebuie să vină cu o altă soluție. Iar aceasta ar putea fi o inovație care va lansa probabil un nou trend - cel al telefoanelor cu cameră frontală integrată în ecran.