După ce Apple a renunțat la mufa jack pentru căști încă din 2016, Samsung a început să-și promoveze telefoanele menționând inclusiv acest detaliu: dispozitivele lor aveau în continuare această mufă.

Astfel, fanii puteau folosi fără probleme căștile preferate, pentru că nu aveau nevoie de alte cabluri sau adaptoare speciale.

De anul viitor acest lucru s-ar putea schimba însă. Potrivit unui raport publicat de compania coreeană ETnews, noile telefoane produse de Samsung nu vor mai avea acest tip de mufă.

Cumpărătorii vor primi în cutie un adaptor, care va permite conectarea telefonului la căști. Schimbarea ar putea avea loc chiar de anul viitor. Prin urmare, Galaxy S10 va avea probabil mufă clasică pentru căști, el fiind aflat deja în producție, scrie Mashable.

În prezent, producătorii de telefoane oferă diferite soluții pentru conectarea căștilor la smartphone. Cei care au renunțat la mufa jack de 3,5 mm oferă posibilitatea conectării printr-un cablu USB-C sau prin cablul Lightning (în cazul Apple).