Compania Samsung vrea sa lamureasca incidentul din Irlanda, unde un smartphone Galaxy S III a explodat in timp ce se afla intr-un automobil, in suportul special. Oficialii companiei neaga ca problema ar tine de ei. 

Iata declaratia oficiala:

Samsung a contractat Fire Investigations UK (FIUK), o organizatie independenta, pentru a determina cauza exacta a avariilor pe care le-a suferit telefonul GALAXY S III, care ar fi fost, conform declaratiilor, afectat de caldura. Samsung a oferit celor de la FIUK un numar de telefoane GALAXY S III, inclusiv unitatea avariata, cu scopul de a le testa.

In urma investigatiei, FIUK a facut public un rezumat al acesteia, in care se spune: „Sursa de energie responsabila pentru generarea caldurii a fost determinata ca fiind externa dispozitivului” si „dispozitivul nu a fost responsabil pentru cauza focului”.

Irlandezul spunea ca telefonul lui, un Samsung Galaxy S III, a luat foc din senin. Omul si-ar fi cumparat gadget-ul de la unul dintre cele mai mari mari magazine independente de profil, Carphone Warehouse. Irlandezul sustine ca telefonul se afla in masina, in docking-ul special si se pare ca nu era nici macar alimentat. Aparatul a inceput intai sa fumege, apoi a luat foc.

Galaxy S III a fost lansat la jumatatea lunii mai si de atunci a fost precomandat de 10 milioane de persoane din lumea intreaga, un record in domeniu.