Primele trei luni ale anului 2015 au marcat o scadere a numarului de smartphone-uri livrate, comparativ cu perioada octombrie-decembrie 2014, care insa a fost sub influenta sarbatorilor de iarna.

In total, in trimetrul I al anului s-au livrat 291,2 de milioane de smartphone-uri, o scadere cu 9,2% fata de finalul de an 2014, potrivit celor mai noi date ale companiei de cercetare a pietei TrendForce.

"Declinul, care a fost mai mare decat s-a estimat initial, a fost atribuit pietei slabe a smartphone-urilor din China", spune compania de cercetare intr-un comunicat de presa. Ea estimeaza, totusi, ca piata isi va reveni in perioada aprilie-iunie, cand e de asteptat ca livrarile de smartphone-uril sa urce cu aproape 7 procente. 

In prezent, Samsung este lider, cu 27,8% din piata telefoanelor mobile la nivel global. Urmeaza Apple, cu 19,9%, apoi Huawei cu 7%. Fata de clasamentul trecut, Lenovo a picat de pe locul 3, pe 5, cu doar 6% din piata. LG are 6,2% si se alfa pe pozitia a patra a topului TrendForce.

Pentru perioada aprilie - iunie, Samsung este estimat ca va livra 80 de milioane de smartphone-uri, cu Galaxy S6 si S6 edge depasind 20 de milioane de unitati. Apple, in schimb, va vinde 45 de milioane de telefoane in trimestrul viitor.