Apple a obtinut patenta pentru o inovatie care ar transforma radical design-ul iPhone.

Compania din Cupertino a primit patenta pentru un telefon care se pliaza, dupa cum se poate vedea si in aceasta ilustratie.

Astfel, au aparut deja zvonuri conform carora noul iPhone 8 va fi un telefon pliabil, inspirat din modelele cu clapeta lansate de Motorola in 1990.

Desigur, in cazul iPhone nu va fi un telefon cu clapeta, ci unul care se poate indoi la mijloc, realizat dintr-un aliaj de metale flexibile, scrie Daily Mail.

Se vorbeste despre doua versiuni de design, care ar putea fi folosite la acest iPhone flexibil. Prima versiune va ascunde complet ecranul telefonului cand acesta este pliat, iar a doua varianta reduce la jumatate dimensiunea gadgetului, dar lasa vizibil ecranul.

Telefonul s-ar putea indoi de la mijloc datorita folosirii unor nanotuburi de carbon, care sunt flexibile si rezistente.

Luna trecuta, Apple a obtinut o alta patenta pentru realizarea unui iPhone pliabil. Compania a devenit interesata de aceasta tehnologie inca din anul 2013, iar noile aprobari sugereaza ca are intentii serioase in privinta telefoanelor pliabile.

Compania a obtinut alte 38 de patente, iar aplicatiile sunt de fiecare data secrete. Cererea pentru orice patenta este formulata in numele unui inginer de la Apple, nu in numele companiei, astfel ca abia dupa ce este obtinuta aprobarea se cunoaste compania care a formulat cererea, precizeaza publicatia Patently Apple.

 

Share articol: