Un smartphone de dimensiunea unei tablete care se pliază. În teorie totul arată bine, dar până acum, practica ne-a demonstrat că până și un gigant precum Samsung trebuie să găsească soluții la probleme complet neașteptate atunci când încearcă să fie primul pe piață cu un dispozitiv spectaculos.

Samsung Galaxy Fold a fost anunțat în luna februarie a acestui an, iar lansarea trebuia să aibă loc în aprilie. Însă totul a fost anulat, după ce modelele trimise în teste au eșuat lamentabil, defectându-se extrem de repede.

Samsung nu a abandonat acest proiect, ci s-a ambiționat ca până în septembrie să fie cu el pus la punct și gata de-a fi lansat pe piață.

Asta nu înseamnă că dacă producătorul asiatic susține că a rezolvat problemele, toată lumea îl va crede. T-Mobile nu îl va avea în gama sa de produse, iar AT&T încă nu s-a hotărât dacă va risca să-l includă în pachetul oferit către clienții săi.

VentureBeat susține însă că Samsung a adus câteva schimbări importante, care ar trebui să rezolve mare din problemele semnalate în teste.

În primul rând, layer-ul protector al ecranului acum se va extinde peste ramă, ceea ce va face ca totul să pară complet integrat, nu ca o folie pe care utilizatorul trebuie să o îndepărteze.

Apoi, părțile inferioare și superioare ale balamalelor au fost întărite, iar telefonul va veni cu alte elemente metalice pentru protecția ecranului. De asemenea, și spațiul liber observat atunci când telefonul este pliat a fost redus.