Siri nu o va duce prea bine in viitorul apropiat! Pentru ca in mai putin de trei luni, asistenta virtuala a Apple va avea o rivala in dragostea… utilizatorilor de mobile. Microsoft planuieste sa introduca un asistent virtual pentru telefoanele cu Windows Phone.

Aceasta (pentru ca de o ea va fi vorba) va avea numele de cod Cortana, la fel ca AI-ul din celebrul joc Halo. Primele zvonuri referitoare la Cortana au inceput sa circule inca de anul trecut. Este foarte posibil ca viitoarea Cortana sa vina cu modul activ de ascultare, la fel ca Motorola Moto X, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu mai trebuie sa apese vreun buton ca sa interactioneze cu serviciul respectiv.

Poate reusi Microsoft acolo unde Apple si Google au dat gres? Intra pe pagina Yoda de Google+ si spune-ne ce crezi

Daca identitatea Siri a fost tinuta la secret de Apple, vocea pentru Cortana va fi asigurata de actrita Jen Taylor, aceeasi care a dat viata si personajului din Halo, spun cei de la MSFTNerd. Acestia mai spun ca asistentul virtual ar putea fi lansat chiar intre 2-4 aprilie, la viitoarea conferinta Microsoft Build 2014. La aceeasi conferinta, Microsoft ar putea prezenta si detalii despre Windows 9, precum si aplicatia Bing pentru iOS.