Siri a produs o adevarata revolutie tehnologica in momentul in care a venit la pachet cu iOS-ul celor de la Apple. In scurt timp insa, userii mai pretentiosi si-au dat seama de limitarile simpaticei asistente. Aceasta iti amintea anumite lucruri, localiza magazine si raspundea la unele intrebari de baza, pentru cei prea lenesi sa foloseasca motoarele de cautare, anunta stirileprotv.ro.

Nu putea, in schimb, sa faca plati, sa rezerve un loc in avion sau sa recunoasca macar numele cartilor vandute de Apple, potrivit Wired, citat de Elite Daily.

Si asta pentru ca Siri nu putea face mai mult decat ceea ce era programata sa faca. Versiunea noua a sa promite insa sa se programeze singura. Cel putin asta spun cei de la Viv Labs, care dezvolta in acest moment un nou sistem de inteligenta artificiala ce ar putea duce la indeplinire sarcini complexe. Noua creatie se va numi Viv si, la fel ca in pelicula “Her”, va invata cate ceva nou in fiecare zi.

La primirea unei comenzi, Viv ar trebui sa fie capabila sa isi stranga informatiile in timp real de pe mai multe site-uri, dupa care sa vina cu un raspuns complet si corect. Teoretic, noua asistenta virtuala va avea capacitatea sa inteleaga tot mai bine nevoile userului si, pe masura ce strange informatii despre el, sa stie ce isi doreste acesta chiar inainte de primirea unei comenzi, mai scrie Elite Daily.