Cei de la HTC tocmai si-au prezentat cifrele financiare pentru luna aprilie, perioada care, spre deosebire de primul trimestru al anului, include lansarea noului flagship al companiei, One M9. Din pacate pentru companie, rezultatele in ceea ce priveste veniturile pentru luna aprilie sunt cele mai slabe din ultimii 6 ani!

Fata de anul 2014, HTC a inregistrat venituri cu 39% mai mici! In mod normal, luna aprilie este una puternica pentru HTC, noul flagship al companiei reusind sa mareasca vanzarile si, implicit, veniturile companiei. De aceea, rezultatele slabe fac ca degetele sa fie aratate spre HTC One M9, cel care se pare ca nu a atras atentia consumatorilor dupa lansarea de luna trecuta.

Conform Android Authority, analistii au pus cererea slaba pentru M9 pe seama asemanarii prea mari cu predecesorul, M8, si ca nu a existat vreo functie cu adevarat semnificativa care sa-l diferentieze de acesta. In plus, problemele intampinate de procesorul Snapdragon 810 si anuntul lui One M9+ au umbrit lansarea telefonului.

La sfarsitul lunii aprilie, cei de la HTC au publicat castiguri promitatoare pentru primul trimestru din 2015, veniturile fiind cu 25% mai mari decat cu un an inainte. Totusi, cei de la HTC si-au micsorat asteptarile pentru trimestrul 2 din 2015, iar cei de la BNP Paribas estimeaza ca HTC va vinde 18 milioane de unitati in acest an, ceea ce ar fi un declin de 13% fata de 2014.