Cei de la Sony au stabilit o noua premiera cand vine vorba de ecranul unui telefon - dupa ce au lansat primul telefon cu display 4K (Z5), acum a venit randul si primului telefon cu display 4K HDR!

Sony Xperia XZ Premium mai are un amanunt care il face unic - este primul telefon care vine cu o camera capabila de super slow motion la un numar incredibil de frame-uri pe secunda: 960! 

XZ Premium are un display de 5.5 inch, procesor Snapdragon 835, 4GB de RAM si Android 7.0. Telefonul are IP68, adica este rezistent la apa. Bateria este de 3.230 mAh cu QuickCharge 3.0 cu tehnologia Qnovo pentru a prelungi durata de viata a bateriei. Butonul de power este folosit si ca scaner de amprenta.

Iata cum arata o filmare in super slow motion la 960fps cu Xperia XZ Premium

Cei de la Tech Radar au facut si un hands-on cu telefonul

Pe langa XZ Premium, Sony a lansat si o versiune mai simpla - XZ are ecran de 5.2 inch 1080p, procesor Snapdragon 820, camera fiind insa capabila si ea de filmare in super slow motion. Senzorul pe ambele telefoane este de 19MP f/2.0.

Sony Xperia XZ va fi disponibil incepand cu 5 aprilie la pretul de 700 de dolari. Pretul pentru XZ Premium nu a fost dezvaluit, urmand ca telefonul sa fie disponibil "la sfarsitul primaverii".