Senzorul de 48MP va putea face poze foarte clare, la o rezolutie impresionanta, de 8.000 x 6.000 pixeli, astfel încât va întrece chiar și performanța reușită de Huawei P20 Pro, care are un senzor de 40MP.

Nu doar pozele realizate pe timp de zi, în condiții normale de lumină, vor fi deosebite. Și cele pe lumină slabe vor fi foarte reușite, luminoase, astfel încât senzorul va putea face noaptea poze la rezoluție de 12MP.

În comparație, în prezent P20 Pro poate face poze la rezoluție de 10MP pe lumină slabă. Tehnica folosită este însă similară: Quad Bayer 2x2.

Noul senzor se numește IMX586 și poate realiza de asemenea clipuri video cu rezoluție 4K la 90 cadre pe secundă sau de rezoluție 1080p la 240 cadre pe secundă, scrie Mashable.

Sony va începe să vândă noul senzor începând cu luna septembrie, astfel încât este posibil să-l regăsim pe primele telefoane abia de anul viitor.

Am putea regăsi senzorul chiar pe un iPhone, având în vedere că Apple folosește deja senzori produși de această companie. Este însă mult mai probabil ca primul telefon cu acest senzor să fie un Sony, mai exact Xperia XZ3.