Ambii producători se confruntă cu numeroase provocări legate de realizarea unui smartphone care să fie gata de utilizare și care să ajungă efectiv pe piață.

Oricum ar fi, acest tip hibrid de telefon-tabletă va deveni, mai devreme sau mai târziu, o parte importantă a vieții noastre și vom vedea astfel de produse din partea majorității companiilor.

Iar Sony nu face excepție. Japonezii par să dezvolte noi tehnologii pe care să le implementeze pe diverse dispozitive, inclusiv în display-urile pliabile.

Recent, au apărut informații legate de brevetarea unui telefon „rulabil”. Acum, LetsGoDigital a dezvăluit că Sony lucrează și la un nou tip de display, cu mai mulți senzori integrați.

Desenele publicate și preluate și de Phone Arena arată trei senzori diferiți care vor face parte din ecranul flexibil: un accelerometru, un senzor de presiune și unul de temperatură. Scopul acestora este colectarea de informații referitoare la felul în care este utilizat display-ul.

De exemplu, senzorul de presiune nu are nicio legătură cu sensibilitatea tactilă a ecranului și este poziționat în centru, pentru a detecta când se pliază dispozitivul.

Aceste detalii vor permite smartphone-ului să ajusteze conținutul pe care îl afișează și să-l adapteze la diferitele configurații ale ecranului, pentru a oferi o experiență fără cusur.

Tehnologia este dezvoltată și cu gândul la display-urile duble („cu două fețe”), iar asta înseamnă, de exemplu, că atunci când folosești telefonul doar pe ecranul principal, pe spate vei avea un screensaver special sau vor rula culori distincte.

E de discutat cât de utilă este o astfel de tehnologie, dar, oricum ar fi, evoluțiile în domeniul ecranelor pliabile sunt mereu palpitante, iar competiția între producători devine, astfel, și mai mare.

Sursa foto: LetsGoDigital