Update 25 februarie

Nokia 9 PureView aduce o inovație în domeniul camerele foto pentru smartphone, fiind primul telefon care are 5 senzori foto pe spate.

Telefonul are ecran OLED de 5.99 inci, cu aspect de imagine 18:9 și rezoluție 1440 x 2880 QHD+. Senzorul de amprentă este integrat în ecran, dar nu este unul ultrasonic, cum are Galaxy S10.

Cei cinci senzori foto de pe spatele telefonului sunt produși de Zeiss și există un procesor de imagine dedicat, care lucrează alături de procesorul principal - acesta fiind un Snapdragon 845.

Nokia 9 PureView are 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare. Prețul nu a fost anunțat deocamdată.


Google a confirmat din greșeală specificațiile telefonului, în catalogul Android Enterprise. În document putem vedea o randare cu partea din față a telefonului, însă cu ecranul închis.

Specificațiile menționate sub poză includ ecranul de 6 inci, sistemul Android 9.0, memoria de 4GB de RAM și spațiu de stocare de 128GB. De asemenea, telefonul va avea senzor de amprentă și suport NFC.

Nokia 9 PureView va fi primul smartphone din lume cu penta-cameră. Potrivit zvonurilor, telefonul va fi lansat și într-o versiune superioară, cu tehnologie 5G și procesor Snapdragon 855.

Noul telefon va fi prezentat probabil în cadrul târgului MWC 2019.

Foto: GSM Arena


Urmărește știrile zilei, pe ProTV Plus: