Update 25 februarie

V50 ThinQ  - primul telefon LG cu tehnologie 5G și ecran suplimentar

V50 ThinQ este primul telefon produs de LG care vine cu tehnologie 5G. Are ecran OLED de 6,4 inci QHD+ cu aspect de imagine 19.5:9, carcasă din aluminiu cu Gorilla Glass, un modem 5G integrat și procesor Snapdragon 855.

Toate specificațiile telefonului sunt premium: 6GB de RAM, 128GB spațiu de stocare, o baterie de 4.000 mAh, încărcare rapidă Quick Charge 3.0, încărcare rapidă wireless, sistem de operare Android 9.0 Pie.

Și la capitolul camere foto telefonul stă foarte bine. Pe spate avem o cameră principală de 12MP, una ultra-wide de 16MP și una telephoto de 12Mp, care aisgură un zomm de 2x. Camera frontală este duală: 8MP+5MP.

Un accesoriu inedit care poate fi folosit pentru acest telefon este un ecran suplimentar OLED, de 6,2 inci, care se poate atașa la telefon ca o carcasă.

Astfel, dispozitivul va deveni dual-screen, iar utilizatorul poate folosi cele două ecrane pentru multitasking sau pentru jocuri, ecranul secundar devenind controller.

LG G8 ThinQ

Acest model este ceva mai compact, cu un ecran OLED de 6,1 inci și rezoluție QHD+. Specificațiile sale incud procesorul Snapdragon 855, cameră triplă de spate (12MP+16MP+12MP), cameră frontală de 8MP și o cameră cu senzor Time-of-Flight, 6GB de RAM și 128GB spațiu de stocare care pot fi extins cu un card microSD până la 2TB.

Bateria este de 3.500 mAh, cu încărcare rapidă Quick Charge 3.0. Senzorul de amprentă este amplasat pe spate și există și mufă jack pentru căști.

LG a venit cu îmbunătățiri la nivelul camerei frontale. Astfel, senzorii permit o scanare 3D, similară cu sistemul Face ID de la Apple.

De asemenea, telefonul permite autentificare prin scanarea venelor de la mână - funcție numită Hand ID. În plus, funcția Air Motion permite interacțiunea cu telefonul prin gesturi, fără atingerea dispozitivului. G8 are însă și senzor de amprentă clasic, amplasat pe spate.

O altă inovație adusă de G8 este sunetul care nu mai vine prin difuzor, ci prin întregul ecran, datorită vibrațiilor. Este un sistem similar celui folosit de Kyocera de ceva timp.

Prețul telefonului nu a fost încă anunțat, dar experții se așteaptă ca acesta să pornească de la 750 dolari.
 


Evan Blass a publicat randări cu noul smartphone, care vin să confirme zvonuri anterioare apărute în presa din Coreea.

Telefonul arată foarte asemănător cu modelul anterior, V40. Are cameră triplă pe spate, dispusă într-un modul orizontal, margini foarte subțiri și un senzor de amprentă pe spate.

Sunt însă și schimbări importante cu care vine noul V50: senzorii de la camerele foto nu mai sunt în relief, dar telefonul este ceva mai gros decât V40, având 7,5 mm.

Dimensiunea lui este însă mai mare pentru că va avea o baterie mai puternică, de 4.000 mAh, scriu cei de la Android Authority.

 

Este posibil ca noul smartphone să aibă și tehnologie 5G. Prin urmare, prețul va fi unul destul de mare.

LG V50 va fi prezentat oficial pe 24 februarie, la târgul de tehnologie MWC 2019.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTV Plus: