Astfel, de acum înainte, companiile americane pot relua relațiile de afaceri cu producătorul chinez. Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului G20, care a avut loc la Osaka.

Președintele a menționat că firmele americane pot vinde echipament și tehnologie către Huawei, însă numai echipamente care „nu reprezintă o posibilă amenințare pentru securitatea SUA”.

Deși șeful statului nu a dat detalii, experții presupun că echipamentele care pot reprezenta „o amenințare pentru securitatea SUA” sunt cele legate de rețelele 5G, compania chineză fiind acuzată de spionaj în favoarea guvernului de la Beijing.

Vestea bună pentru fanii Huawei este că producătorul chinez va putea continua colaborarea cu Google pentru folosirea sistemului de operare Android și cu Qualcomm, pentru cumpărarea de procesoare.

Mai multe companii americane au făcut lobby pentru ridicarea interdicției asupra Huawei, iar printre acestea se numără Google, Intel și Xilinx.

Anul trecut, Huawei a cumpărat procesoare în valoare de 11 miliarde de dolari de la Intel, Micron și Qualcomm, scrie Android Authority.

Prin urmare, decizia lui Trump nu este chiar neașteptată, mai ales că autoritățile de la Beijing au pus Statelor Unite o condiție esențială pentru continuarea comerțului dintre cele două mari puteri economice: ridicarea interdicției impuse asupra Huawei.

Negocierile între China și SUA continuă, iar deocamdată embargoul asupra Huawei nu a fost ridicat și printr-un decret oficial. Acesta va fi publicat însă, probabil, peste doar câteva zile.

Foto: Getty Images