La doar cateva luni de la lansarea Galaxy S6 si S6 edge apar primele informatii despre urmatorul flagship al celor de la Samsung. Pana acum aparusera informatii despre faptul ca Galaxy Note 5 va aparea mai devreme ca de obicei, inainte de urmatorul iPhone, insa presa din Coreea de Sud anunta ca si Galaxy S7 urmeaza sa fie lansat pentru a intra in concurenta cu urmatorul iPhone.

Desigur, aceasta informatie nu este confirmata si are un mare semn de intrebare. Cei de la Newsis, o publicatie din Coreea de Sud care citeaza surse din interiorul Samsung care spun ca s-a inceput lucrul la urmatorul Galaxy S7 cu 2-3 luni mai devreme decat era programat.

Samsung a lansat in ultimii ani noul flagship din seria Galaxy S in primul trimestru al anului, insa faptul ca s-a inceput deja prima parte a dezvoltarii ar permite companiei din Coreea de Sud sa lanseze telefonul pana la sfarsitul anului. Daca informatia publicatiei din Coreea se va adeveri, va fi pentru prima data cand Samsung lanseaza doua telefoane din seria Galaxy S in acelasi an.

Avand in vedere ca Samsung lucreaza de obicei intr-un ciclu de 12 luni, acest zvon este unul mai greu de digerat, insa motivatia din spatele unei astfel de decizii are sens. Newsis scrie ca Samsung isi schimba modul de dezvoltare al flagshipului pentru a raspunde mai bine la seria Apple iPhone, oferind astfel o alternativa puternica pe sfarsitul anului. Pe langa Note 5 si Galaxy S7, se vorbeste mult si despre lansarea unei versiuni mai mari pentru Galaxy S6 edge, numit Galaxy S6 edge Plus.

Vestea vine la putin timp dupa ce noile predictii in ceea ce priveste flagship-ul celor de la Samsung sunt ca se vor vinde 45 de milioane de unitati de Galaxy S6 si S6 edge pana la sfarsitul anului.