Conform unor informatii oferite de analistul Ming-Chi Kuo, de la KGI, Apple ar putea renunta complet la senzorul de amprenta Touch ID.

Decizia va fi luata pentru ca iPhone 8 va avea un ecran foarte mare comparativ cu carcasa si amplasarea acestui senzor nu ar fi posibila, scrie Daily Mail.

Schimbarea este o decizie de ultima ora luata de companie, iar acest lucru nu va duce la intarzierea lansarii, spune Kuo.

Astfel, in loc de Touch ID, noul iPhone 8 va avea un senzor 3D de scanare faciala. Senzorul va permite recunoasterea chipului utilizatorului, dar va oferi totodata o calitate mai buna a pozelor seflie si tehnologie de realitate augmentata.

iPhone 8 va fi prezentat oficial in septembrie, alaturi de alte doua modele, care nu vor avea ecran OLED. Cele doua modele cu ecran LCD vor semana cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus si vor avea ecran de 4.7 inci, respectiv 5,5 inci.

Marginile lor vor fi din aluminiu, iar partea din spate din sticla, in timp ce iPhone 8 va avea carcasa din sticla si otel.

Kuo a oferit si alte informatii despre mult asteptatul smartphone. iPhone 8 va avea ecran de 5,8 inci, memorie de 3GB de RAM si memorie interna de la 64GB pana la 256GB.

Chiar daca telefonul va fi prezentat tot in septembrie, este foarte posibil ca vanzarile sa inceapa mult mai tarziu, din cauza cantitatii limitate de ecrane OLED pe care o detine Apple.

Astfel, pana la sfarsitul acestui an ar urma sa fie vandute numai 40 de milioane de iPhone 8, scriu cei de la GSM Arena.