O femeie din Shanghai s-a trezit intr-o situatie neobisnuita dupa ce si-a lasat copilul sa-i foloseasca telefonul.

Tanara mamica, pe nume Lu, si-a povestit patania pe un forum. L-a lasat pe baiatul ei in varsta de 2 ani sa vizioneze filme pe iPhone. Cand s-a intors sa-si ia inapoi telefonul, a avut parte de o surpriza uriasa.

Telefonul fusese blocat pentru 25 de milioane de minute, adica aproximativ 48 de ani. Problema a aparut din cauza ca baietelul a introdus gresit parola, de mai multe ori la rand.

Nu stim de cate ori a fost introdusa gresit parola, dar sistemul de securitate de la iPhone mareste perioada in care telefonul este blocat, de fiecare data cand parola a introdusa gresit.

Din pacate, nu exista prea multe solutii pentru a rezolva aceasta problema. Femeia a asteptat deja 2 luni, dar tot nu-si poate debloca telefonul.

Singura varianta posibila este sa reseteze telefonul complet, insa asta ar insemna sa-si piarda toate fotografiile, contactele si documentele.

Incidente similare au mai avut loc si pot sa apara la orice dispozitiv Apple.

Pentru a preveni asemenea situatii neplacute, utilizatorii trebuie sa faca o copie de rezerva. Astfel, daca telefonul este blocat si resetat, vor putea pastra toate documentele pe care le aveau atunci cand au facut copia.