Noi informații citate de Petapixel sugerează că gigantul lucrează la implementarea unui senzor de 64MP pe noile sale flagship-uri. Detaliile au fost publicate pentru prima dată pe canalul de YouTube EverythingApplePro, care a preluat noutățile de la Max Weinbach, una dintre sursele ce a lansat și în trecut pe piață informații care, ulterior, s-au adeverit.

„Pentru prima dată în câțiva ani buni, Apple va trece de borna de 12MP la care compania era deja blocată de ceva vreme, și va ajunge la o calitate superioară a senzorului foto principal, probabil chiar la 64MP”, spune Filip Koroy pe canalul EverythingApplePro. „Compania ar testa acum mai multe variante, iar dacă se va decide la varianta de 64MP vom vedea, cel mai probabil, un senzor Sony”.

Ca o comparație, noul Samsung S20 Ultra vine la pachet cu o cameră de 108MP, iar lupta în domeniul foto este extrem de strânsă.

Astfel, deschiderea diafragmei noului senzor ultra-wide iPhone va crește de la f/2.4 la f/1.6 sau f/1.7 și, cel mai probabil, va încorpora posibilitatea de a utiliza Night Mode cu această cameră. Alte specificații care se vehiculează acum se referă la Smart HDR îmbunătățit, o baterie mai mare cu 10%, display de 120Hz și conectivitate 5G.