Pentru a vedea cât de mult diferă noile iPhone Xs și Xs Max de predecesorul lor, iPhone X, specialiștii au făcut un experiment și au demontat piesă cu piese cele două telefoane.

Astfel, modelul mai mare, Xs Max, nu pare foarte diferit de iPhone X, în afara dimensiunii sale uriașe. 

În schimb, bateria modelului iPhone Xs arată foarte ciudat. În loc de o baterie duală, telefonul are o singură baterie, în forma de L. Capacitarea bateriei este destul de mică, numai 2.659 mAh.

O altă diferență observată de experți o reprezintă modulul camerei foto, care este mult mai în relief ca la iPhone X. Prin urmare, deși iPhone X și Xs au dimensiuni identice, carcasa de la vechiul model nu se va potrivi pe noul telefon.

În plus, demontarea pieselor a oferit informații importante despre furnizori. Componentele iPhone Xs și Xs Max sunt fabricate de Intel Corp, Micron Technology și Toshiba.

Un detaliu important trebuie însă menționat: Apple folosește piese diferite, de la producători diferiți, pentru fabricarea aceluiași model. Astfel, o unitate iPhone ar putea avea piese cu origini diferite față de alta.

În urma dezasamblării celor două telefoane nu au fost găsite piese de la Samsung sau Qualcomm, care în trecut furnizau componente pentru Apple.

Noile procesoare de pe Xs și Xs Max nu mai sunt produse de Qualcomm, ci de Intel. Iar cipurile de memorie de la cele două modele sunt furnizate de Micron și Toshiba, nu de Samsung.