Pe Internet au apărut primele imagini (randări) cu telefonul care arată un design unic, ce aduce un plus de funcționalitate.

Înainte de toate, primul lucru pe care-l observăm la telefon este faptul că are un mic ecran pe spate, lângă sistemul de camere. Acesta afișează ora și alte informații utile, însă se pare că va fi folosit și pentru a compune o imagine atunci când vrei să te fotografiezi cu camerele de pe spate. De asemenea, cu acest mic ecran vei putea dirija pe cineva și să-i spui cum vrei să-ți facă poză.


Un asemenea design, cu un alt doilea ecran pe spate, a mai fost întâlnit la Meizu pe telefonul Meizu Pro 7.

Și acum să trecem la camere. Vedem cinci senzori în imagine. Nu știm încă specificațiile dar este de așteptat să avem un senzor principal, unul ultrawide, altul ToF pentru bokeh, un senzor telefoto cu zoom optic de 5x și mai avem un alt senzor, ce are insripționat lângă 100x. Ceea ce ne face să credem că Mate 40 va avea un zoom digital de 100x precum Samsung pe S20 Ultra.

Un alt lucru interesant la design este faptul că nu vedem camera frontală, ceea ce ne indică faptul că Huawei ar putea folosi o cameră sub ecran, ce nu este vizibilă atunci când nu este folosită.

Per total, acest design al Mate 40 este unul atrăgător și care vine cu premiere pe piața de smartphone-uri. Totuși, mai este mult până la lansarea de la finalul lunii octombrie și multe alte lucruri se pot schimba până atunci.