Update 27 iunie

Potrivit unor informații recente oferite de Huang Wei, directorul diviziei mobile, lansarea Mate X a fost amânată pentru a se aștepta certificarea noii tehnologii 5G, cu care va veni telefonul.

Desigur, experții cred că această amânare are de fapt legătură cu războiul comercial dintre SUA și China, în urma căruia Huawei riscă să rămână fără licență pentru Android.

Tocmai de aceea, compania chineză așteaptă probabil să vadă cum se va rezolva această problemă, mai ales că Mate X va fi lansat cu Android.

Potrivit lui Wei, telefonul va fi lansat peste cel mult 2 luni, iar specialiștii cred că modelul va fi lansat până pe 20 august, pentru că pe 19 august expiră licența Android pentru Huawei.


Huawei vrea să lanseze pe piață modelul pliabil Mate X în luna septembrie a acestui an. Dar nu această dezvăluire este cea mai spectaculoasă dintre toate.

Potrivit lui Vincent Pang, președintele Huawei pe regiunea de Vest a Europei, telefonul pliabil „va apărea pe piață cel târziu în luna septembrie a acestui an”, a declarat el la New York.

Potrivit oficialului Huawei, modelul ar urma să fie lansat în orice țară care va avea o rețeau 5G funcțională.

Pang a mai declarat însă că sistemul de operare cu care va veni modelul pliabil este Android, „deoarece a fost anunțat din timp”, adică înainte ca Donald Trump să interzică marilor companii americane să mai lucreze cu cele din China.