În luna iunie a acestui an, Apple va prezenta oficial noul iOS13, noul sistem de operare dedicat tabletelor și telefoanelor sale, care ar urma să apară cu câteva noutăți spectaculoase.

Potrivit celor de la Macrumors.com, iOS13 va avea în final un sistem Dark Mode, care va permite utilizatorilor să își utilizeze dispozitivele într-un mod întunecat.

Alături de acest nou feature, viitorul sistem de operare va permite folosirea ferestrelor multiple, pentru un multitasking mai avansat, dar și a unui nou sistem de reglare a sunetului, mai ușor de utilizat decât cel prezent.

În cazul tabletelor, Apple va include noi gesturi care vor simplifica destul de mult experiența de utilizare, spre exemplu atingerea ecranului cu trei degete pentru funcția de „undo” și selectarea mai multor obiecte dintr-o listă folosind tragerea cu degetele.

Aplicația de mail va împărți automat corespondența în categorii, precum cumpărături și marketing, în timp ce Safari pentru iOS va căuta atunci când este nevoie o versiune de desktop a site-ului pe care navighezi.