Google vine in ajutorul milioanelor de utlizatori de Android care s-au saturat sa isi tot deblocheze telefoanele, chair daca le tin in mana. Nu e vorba de o problema de software, ci de functia de blocare a ecranului.

Cei de la Android Police spun ca Google pregateste un update pentru Lollipop 5.1, in care isi va face debutul si functia Smart Lock. Mai exact, telefonul va detecta daca este tinut in mana, sau in alt loc, in buzunar sau pe masa, de exemplu. Va sta deblocat cand il tii in mana si se va bloca imediat ce il pui pe masa, sau in buzunar.  Functia va folosi informatii primite de  senzorii telefonului pentru a detecta asta.

Functia de detectare a corpului poate fi folosita pentru a dezactiva PIN-ul telefonului sau una din celelalte metode de deblocare a telefonului in mommentul in care utilizatorul ajunge intr-un loc presetat intial (acasa, de exemplu) sau in momentul in care conecteaza la telefon un dispozitiv Bluetooth agreat. Astfel, e de ajuns sa deblochezi o singura data telefonul si acesta va ramane deblocat atata vreme cat il tii in mana sau il ai asupra ta.

Noua functie nu e chiar foarte sigura, daca ne gandim ca si hotii de buzunare ar putea rpofita de asta. Pe de alta parte, chiar daca ai setat sa spunem un timp de un minut pana la blocarea telefonului, acesta s-ar putea bloca mai repede daca sta pe masa, de exemplu.

Functia “Smart Lock On-Body Detection” e implementata de Google treptat, cu ajutorul unei actualizari a Google Play Services, fara a fi nevoie de un update separat al intregului sistem de operare. Chiar daca Google nu a facut momentan niciun anunt oficial cu privire la noua functie, acesta e binevenita pentru cei care s-au saturat sa-si deblocheze telefoanele din doua in doua minute.