Lenovo a lansat intr-un eveniment special primul smartphone Project Tango. Numele telefonului este Lenovo Phab2 Pro si a durat mai mult de 1 an sa fie creat! Vine dupa tableta Tango lansata in 2014.

Mai intai, specificatiile: Phab2 Pro are un unibody din metal, urmand sa fie disponibil in auriu sau argintiu. Vine cu un display de 6.4 inch QHD IPS touchscreen si nu mai putin de 4 camere! Are o camera pentru selfie-uri de 8MP, una pe spate de 16MP, precum si o camera pentru profunzime si una pentru urmarirea miscarii, ultimele 2 fiind si ele pe spate.

Telefonul vine cu Android 6.0 Marshmallow si are scaner pentru amprenta si o baterie de 4.050 mAh. Procesorul este Snapdragon 652 si poate oferi sunet surround 5.1 datorita tehnologiei Dolby Atmos. Are 4GB de RAM si 64GB memorie interna.


Datorita proiectului Tango, telefonul inregistreaza miscarea si are senzor pentru profunzime astfel incat invata locuri, putand recunoaste o incapere, de exemplu, in care a mai fost. Poate sa faca o harta a spatiilor fizice, sa urmareasca obiecte si sa proiecteze efecte virtuale in lumea reala.

Poate ajuta la navigarea in interior si sa ofere informatii despre obiectele pe care le vede. Un magazin online special pentru continut Tango este promis de catre Lenovo ca va veni pana cand Pha2 Pro va ajunge in magazine, urmand sa aiba 25 de aplicatii la inceput si 100 pana la sfarsitul anului.

Lenovo Phab2 Pro va fi disponibil online incepand cu luna august si in magazine din septembrie. Pretul va fi de 499 de dolari.