Unul dintre cei mai pari producatori de componente pentru smartphone-uri, Qualcomm, a dezvaluit ca lucreaza impreuna cu Google la un telefon care sa foloseasca tehnologia proiectului Tango. Smartphone-ul va avea un cip Snapdragon 810 si va fi capabil sa interpreteze miscarile in spatiul 3D. Practic el va cartografia o incapere si va sti fiecare obiect cum arata si unde se gaseste.

Project Tango e dezvoltat de echipa Advanced Technology and Projects (ATAP) a Google, echipa care a fost pe vremuri parte din Motorola Mobility. Tango are drept scop sa permita gadgeturilor sa urmareasca miscarile obiectelor 3D in timp real, creand un model 3D al spatiului din jurul lor.

E de asteptat ca smartphone-ul Tango la care contribuie Qualcomm sa vina echipat cu doua camere, giroscop si accelerometru, pentru a putea observa spatiu. E posibil sa gasim doua procesoare de imagine Myriad 1, dar si GPS si diversi senzori.

Producatorul le va oferi programatorilor acces la toata documentatia necesara pentru a putea face ca aplicatiile sa ruleze optim pe noul produs. 

Cei de la Qualcomm au mai spus ca telefonul Project Tango ar urma sa fie lansat in aceasta vara.