Apple si Samsung au inclus tot ce aveau mai bun in flagship-urile sale, iar camera foto a fost una dintre aspectele pe care ambii granzi s-au concentrat mult. Odata cu trecerea la un senzor de 12MP dupa ce precendentele generatii aveau camera cu 16MP, Galaxy S7 Edge se aseamana si mai mult cu iPhone-ul.

Varianta de iPhone cu display mai mare vine si cu stabilizator optic, lucru care lipseste de la 6s. Ambele telefoane au camera frontala de 5MP. Exista insa diferente importante intre camerele celor doua telefoane.

Prima este legata de apertura, adica deschiderea din lentila camerei care permite patrunderea luminii cand este facuta o fotografie. Aperturile mai mari duc la un numar f mai mic si permit sa intre mai multa lumina. Camera de la iPhone 6s Plus are apertura f/2.2, in timp ce cea de la Galaxy S7 Edge are apertura f/1.7. In teorie, acest lucru inseamna ca S7 ar trebui sa faca poze mai bune in conditii de luminozitate slaba.

O a doua diferenta este unghiul de vizibilitate al camerei. Camerele de la S7 au un unghi mai larg si pot sa capteze mai multe detalii de la aceeasi distanta.

Cei de la Mashable au comparat cele 2 camere luand mai multe situatii in calcul: in exterior (la lumina zilei), in interior, selfie-uri, poze de aproape, conditii de lumina slaba si pe timpul noptii. Iata cateva imagini

(poza de sus: Galaxy S7 Edge; poza de jos iPhone 6s Plus)


 


 


 

In final, nu exista un invingator clar. Momentan, nu exista vreun smartphone care sa aiba o camera care sa redea o acuratete a culorilor precum cea de pe iPhone. Totusi, Galaxy S7 Edge a castigat la 3 dintre categorii (selfie-uri, conditii de lumina slaba si pe timpul noptii). iPhone-ul a castigat doar la pozele din interior. In celelalte 2 situatii a fost egalitate intre cele 2 telefoane.

Vezi toate situatiile comparate de catre cei de la Mashable