Daca nu ai un smartphone care sa reziste la apa, sunt cateva lucruri pe care poti sa le faci in cazul in care gadgetul tau da nas in nas cu pestii.

Pe Internet circula o multime de povesti pe aceasta tema: unii zic ca poti sa salvezi telefonul punandu-l intr-o punga cu orez, altii iti recomanda uscatorul de par sau cuptorul de la aragaz. Necazul e ca cele mai multe sunt mituri, iar cand ai dat o mica avere pentru un gadget nu prea iti permiti sa risti.

Iata cea mai buna metoda, potrivit cnet. Trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli.

Pasul 1. Inchide urgent telefonul. E important sa faci asta in cel mai scurt timp, chiar inainte sa stergi telefonul de apa. Ideea e sa-i opresti curentul inainte ca apa sa ajunga la componente si sa se intample un scurtcircuit.

Pasul 2. Sterge exteriorul telefonului cu o carpa care nu lasa scame. Grija mare la porturi, difuzoare si microfoane. Desfa telefonul, scoate partile precum precum cardul SIM, cardul microSD si bateria, apoi usuca-le si pe acestea.

Pasul 3. Pune telefonul intr-o punga cu fermoar si introdu si cateva pliculete cu silica gel, pe care il gaseste de exemplu in cutiile de pantofi. Adauga si cateva lucruri care absorb umezeala, precum fasiile subtiri de carne extrem de uscata.

Pasul 4. Asteapta 72 de ore. Nu patesti nimic daca nu intri pe Facebook timp de 3 zile.

Pasul 5. Porneste-ti telefonul. Daca ai facut totul asa cum trebuia, sunt mari sanse sa ai noroc.

Ai incercat vreo tehnica de reparare a telefonului dupa ce ti-a cazut in apa? Povesteste-ne experienta ta!