Majoritatea modelelor de top vin în momentul de față cu tehnologii spectaculoase, iar diferențele pare de multe ori minore.

Există însă și unele diferențe, precum calitatea fotografiilor în condiții de luminozitate scăzută, altele au modul HDR, iar unele sunt excelente pentru fotografiile sau filmările dinamice.

1. Google Pixel 3 și Pixel 3 XL

Ambele modele vin cu o cameră de 12.2 MP și stabilizare optică, dar și o a doua cameră, de 8MP, cu unghi larg. Un mare avantaj este însă Pixel Visual Core, procesorul foto dedicat realizat de Google și inclus încă de anul trecut. Noile telefoane includ și toate jucăriile preferate de utilizatori, precum Top Shot, Super Res Zoom și Night Sight.

2. iPhone XS și XS Max

Aceste două telefoane au făcut un important pas în față în comparație cu iPhone X atunci când vorbim despre calitatea imaginilor fotografiate, iar acest lucru se datorează îmbunătățirilor software de pe aceste noi modele.

Cu un upgrade semnificativ realizat pentru Image Signal Processor, un procesor mai bun și un chip A12 Bionic excelent, aceste telefoane reușesc să surprindă detalii spectaculoase. Un mare minus însă este lipsa suportului RAW.

3. Samsung Galaxy Note 9

Dacă vorbim despre acest telefon, trebuie să începem cu cea mai importantă calitate a sa, și anume abilitatea de a realiza fotografii fără egal în condiții de luminozitate scăzută, poate sub sau în competiție cu Google Pixel 2 și Huawei P20 Pro. Acest model este o uzină la nivel de putere și va genera de fiecare dată imagini extrem de clare.

4. Pixel 2 și Pixel 2 XL

Iată și două dintre cele mai bune camere foto din universul Android, cu un HDR+ extraordinar care reușește să depășească lejer competitorii. Aceste modele nu folosesc sistemul dual de camere, însă rezultatele nu dezamăgesc niciodată.

5. iPhone X

Fotografiile în modul Portrait sunt de neegalat, iar HDR-ul de pe iPhone X poate rivaliza doar cu Pixel 2 de la Google. Acest iPhone redă impecabil culorile, chiar și în condiții de luminozitate scăzută și este o plăcere să-l folosești pe post de cameră principală.

6. Galaxy S9/S9+

Toate calitățile de pe Note 8 se regăsesc și pe Galaxy S9, ceea ce îl face un model foarte bun pentru condiții de luminozitate scăzută. Poate uneori culorile sunt puțin suprasaturate, însă autofocusul este foarte rapid și pentru fotografii, și pentru filmări.

7. Huawei P20 Pro

Huawei s-a asociat încă o dată cu Leica pentru a oferi o experiență de fotografie extraordinară. Principalul mare avantaj este fotografia în condiții de luminozitate scăzută, iar un mic dezavantaj este pierderea detaliilor din cauza reducerea agresivă a zgomotului din fotografii.

8. HTC U12+

Alături de o cameră de 12MP pe care am putut-o regăsi și pe modelul U11, acest nou telefon aduce o cameră nouă, telephoto, de 16MP și poate genera 2x optical zoom. Detaliile sunt bune, iar selfie-urile ies excelente.