Încă de la înceoput, producătorii și-au asumat o mulțime de riscuri încercând să lanseze unui telefon mobil cu un design mai diferit. În unele cazuri, au eșuat, unele modele fiind de-a dreptul hidoase.

Iata topul celor mai urâte telefoane mobile fabricate vreodată, realizat de publicația Android Authority:

1. Siemens Xelibri 6

În anul 2003 a fost lansat modelul Siemens Xelibri 6. Produsul a fost destinat doamnelor, care se puteau ajuta de design-ul telefonului pentru realizarea machiajului, deoarece acesta avea încorporată și o oglindă. Cu un ecran mic și butoane prost poziționate, telefonul a fost catalogat drept unul dintre cele mai urâte telefoane lansate vreodată de firma Siemens.

2. Motorola StarTac Rainbow

Culorile folosite de celebrul producător îi conferă aspectul unui telefon ieftin, de jucărie. Telefonul a fost lansat în anul 1997, iar la vremea respectivă a revoluționat lumea telefoanelor mobile. Prețul unul model era în jur de 500 de dolari la vremea respectivă.

3. Toshiba G450

Arată mai mult a telecomandă unui aer condiționat decât a telefon. Lansat în anul 2008, designul încorporează 3 cercuri: în partea de sus se afl ecranul telefonului, iar celelalte două cercuri reprezintă tastatura. Nu numai ca acest lucru îl face sa arate urat, dar este și extrem de greu de utilizat. Va dați seama cât de greu v-ar fi să citiți acum textul pe un asemenea telefon mobil?

4. Goldvish Le Million

Considerat unul dintre cele mai urâte telefoane mobile ale tuturor timpurilor, Goldvish Le Million este un telefon lansat în anul 2006 la prețul de "doar" 1,3 milioane de dolari. Este fabricat din aur alb de 18 carate și are 1.800 de diamante. Deși este un mobil extrem de scump, design-ul mult prea încarcat îl face să pară ieftin și de prost gust.

5. Nokia 7280

Producătorul finlandez de telefonie mobilaă Nokia, a produs de-a lungul timpului telefoane mobile care au avut un real succes pe piață. Modelul 7280 a fost lansat în anul 2004 și supranumit "Telefonul ruj".

Destinat doamnelor, telefonul are un aspect subțire și o tastatură destul de incomodă, alaturi de care s-a atașat în partea laterală o bucată de material cu brand-ul Nokia, total ineficient.

6. Samsung Serene

Modelul Serene a fost proiectat de gigantul producător Samsung. Are un design cu clapetă și un motor încorporat pentru închiderea telefonului. Telefonul are o tastatură rotativă în partea de sus și un ecran în partea de jos, lucru extrem de ciudat pentru un telefon mobil. Telefonul vine încorporat cu o șurubelniță specială pentru accesarea bateriei și a cartelei SIM.

7. Telefonul ceas F88

Ultimul telefon din acest top și poate unul dintre cele mai urâte telefoane produse vreodată este acesta, produs de CEC corp. O combinație absolut aberantă între un telefon mobil și un ceas, modelul a fost produs inițial pentru jucători chinezi de ping-pong, însă ulterior a fost lansat pe piață și comercializat.