Cei de la Apple au inregistrat un succes urias odata cu lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ce le-a permis sa preia locul 1 de la Samsung in topul producatorilor de telefoane mobile pe ultimul trimestru din 2014. In ultimii ani, Apple si-a obisnuit utilizatorii cu lansarea unui iPhone cu o noua cifra in anii pari, si cu un S adaugat la cifra noua in anii impari. Apple alegea pana acum sa imbunatatea iPhone-ul lansat cu un an inainte odata cu lansarea versiunii S, schimbarile majore venind pentru versiunea fara S.

Acest trend ar putea fi intrerupt in acest an - analistul de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo, are cateva predictii despre urmatorul iPhone conform celor de la MacRumors.

Iata ce crede Kuo ca pregateste Apple:
- urmatorul iPhone va veni cu tehnologia Force Touch care a debutat odata cu noul MacBook si Apple Watch - o alta informatie aparuta astazi spunea ca aceasta tehnologie va fi exclusiva pentru versiunea phablet.
- Apple ar putea sa-l numeasca direct iPhone 7, nu iPhone 6S, in urma unor schimbari semnificative facute asupra telefonului lansat in 2014.
- Va veni in 2 versiuni - de 4.7 inch si 5.5 inch, la fel ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus.
- Apple nu va lansa un model de 4 inch in acest an, in ciuda unor zvonuri recente.

Kuo nu spune nimic despre versiunea C despre care s-a vorbit recent. Kuo detaliaza si ce va insemna Force Touch pentru iPhone. Analistul nu crede ca va detecta presiunea precum senzorul in trackpad-ul de la noul MacBook, ci va simti "zona de contact unde degetul apasa ecranul pentru a decide cat de mare este presiunea". Ceea ce inseamna ca Apple ar putea sa incerce sa faca mai usoara interactiunea cu iconitele si elementele din interfata utilizatorului de dimensiuni diferite de pe ecran.

Ming-Chi Kuo este considerat unul dintre cei mai buni analisti din domeniu, scriu cei de la Business Insider. Kuo a prezis in mai multe randuri planurile celor de la Apple. Cum insa lansarea urmatorului iPhone va avea loc abia in septembrie, cei de la Apple mai au timp sa decida strategia pe care o vor adopta.

Cum credeti ca ar trebui sa procedeze Apple?