Desi iPhone 6 a devenit disponibil in China inca din toamna anului trecut, autoritatile au in continuare o mare problema. Zilnic, zeci de telefoane Apple sunt introduse ilegal in tara, iar vamesii nu mai fac fata contrabandistilor.

Cei care aduc iPhone-urile in China le vand apoi pe piata gri. Metodele lor sunt cat se poate de ingenioase. De la telefoane ascunse in containere si cutii, pana la zeci de telefoane lipite pe corpul carausilor.

Cel mai recent caz vine din portul Futian, in Shenzen, unde vamesii au vazut un pasager suspect. E insa un exemplu de asa nu. “Mergea ciudat, era foarte teapan si incordat. L-am oprit pentru control. Cara doua plase de plastic si a spus ca nu are nimic de declarat. A declansat insa alarma in momentul in care a trecut prin detectorul de metale. L-am controlat si avea asupra sa 94 de iPhone-uri 6 lipite pe corp”, au declarat vamesii chinezi.

Pana sa devina disponibile oficial, iPhone-urile 6 se puteau gasi in China la preturi incredibile, chiar si de 3.000 de dolari, pe piata gri. In momentul de fata insa, cel mai ieftin iPhone costa oficial putin peste 850 de dolari.

Sursa: PC World