Pe masura ce creste in popularitate si numar de utilizatori, pare ca iOS e din ce in ce mai afectat de bug-uri si exploit-uri menite sa atace sistemul de operare Apple. Un startup dedicat problemelor de securitate a anuntat ca o echipa de experti a descoperit un bug prin care orice iPhone din lume poate fi accesat de la distanta si poate fi jailbreak-uit. Conform celor de la Zerodium, exploit-ul e unul de tip 0day, adica de importanta maxima.

Chiar si ultima versiune de iOS, 9.2 beta, este afectata. Exista insa si o veste destul de buna. Un hacker rau intentionat ar trebui sa profite de mai multe vulnerabilitati pentru a reusi sa faca jailbreak pe un iPhone si sa reuseasca sa instaleze astfel aplicatii malware. Cei de la Zerodium spun ca de bug-ul respectiv se poate profita doar daca se acceseaza succesiv Safari, Chrome si mesajele de tip sms sau MMS.

Din pacate, exista si o veste proasta. Daca firmele specializate in securitate informatica impartasesc cu producatorii informatiile referitoare la vulnerabilitatile de tip zero-day, pentru a se lucra si lansa cat mai repede patch-uri de securitate, cei de la Zerodium nu sunt deloc interesati sa faca asta, preferand sa distribuie  informatiile celui care plateste mai mult pentru ele. Hackeri sau chiar guverne care ar prefera sa puna mana pe un astfel de instrument de control sau spionaj, presupun jurnalistii  de la Forbes.