Experții au analizat mai multe modele smartphone de top, printre care Samsung Galaxy S10+, Galaxy Note Plus, iPhone XS și Huawei Mate 20 X, care este disponibil și în Statele Unite.

Modelul Mate 20 X s-a detașat de competiție, primind 75 de puncte pentru calitatea deosebită a sunetului. Specialiștii susțin că este cel mai bun telefon testat până acum, din punct de vedere audio, iar punctajul primit este cu 10 puncte peste modelele de la Samsung. Huawei a întrecut și modelul iPhone XS Max, dar numai cu un punct.

În cadrul testului, experții au verificat calitatea sunetului în timpul redării unor filme și melodii. Testele au fost realizate într-un mediu controlat, de laborator, pentru a fi obiective.

Din punct de vedere al performanței pentru jocuri, Huawei a fost întrecut însă de iPhone XS Max și iPhone 11 Pro Max.

Topul DXOMark vine după ce compania a mai realizat anul acesta teste pentru calitatea fotografiei, cu modelul Huawei Mate 30 Pro. Acesta a primit punctajul maxim, de 121 puncte, cu mult peste cele 117 puncte primite de Galaxy Note 10 Plus și iPhone 11 Pro Max.

Foarte aproape de performanța Huawei s-a aflat un alt telefon produs de o companie din China - Xiaomi Mi CC9 Pro Premium.

DXOMark este cunoscută pentru testele obiective pe care le face pentru a măsura performanța telefoanelor la nivelul camerelor foto. De data aceasta însă, a realizat și teste privind calitatea audio.