iPhone 8 a fost primul model de telefon de la Apple care a fost dotat cu posibilitatea de încărcare wireless, iar acest lucru a fost pentru utilizatori o veste excelentă, având în vedere mai ales cât de sensibile sunt cablurile accesoriilor Apple.

Cei care au o generație mai veche de iPhone pot improviza puțin pentru a se putea bucura de încărcarea wireless.

În primul rând, un receiver va fi de mare ajutor, iar prin asta ne referim la o husă de iPhone cu baterie externă care permite încărcarea wireless. Mophone Juice Pack Air poate fi o soluție excelentă într-un astfel de scenariu. 

A doua soluție este o husă produsă de Nilkin, mai ieftină în general, dar care poate veni cu unele probleme de conexiune și riscul de a se strica după câteva luni de utilizare.

În orice caz, receiverul ar trebui să fie compatibil cu standardul QI și nu PMA, pentru că acesta este folosit de Apple pentru modelele iPhone 8, iPhone X si celelalte mai noi.

Apoi, ar trebui să îți achiziționezi un pad de încărcare wireless, precum Belkin Boost Up, care permite o încărcare la 7,5W, mai puternică decât încărcarea clasică prin cablu a modelului iPhone 7, de numai 5W.

Anul acesta există însă posibilitatea ca Apple să lanseze AirPower, propriul pad de încărcare wireless. Dispozitivul a fost anunțat încă din 2017 și a fost așteptat în 2018, însă fără să apară nimic concret pe piață.