Senatorul american Charles Schumer a declarat, duminica, in Manhattan, ca unele baterii de telefoane mobile se pot supraincalzi si pot exploda. El s-a referit la cele prost construite, de cele mai multe ori copiate mai mult sau mai putin fidel dupa produse originale.

Ideea de baza e ca oamenii nu trebuie sa aiba impresia ca tin o bomba cu ceas in buzunar (Schumer)

Senatorul a atras atentia ca posesorii de telefoane mobile nu ar trebuie sa cumpere baterii la superoferta, care pot fi contrafacute. A precizat ca, in ultimii doi ani, autoritatile americane au primi cel putin 60 de plangeri de la persoane care au anuntat ca bateriile lor au inceput sa fumege, au luat foc sau chiar au explodat. El a rugat Comisia pentru Siguranta Produselor destinate Consumatorilor sa analizeze problema, potrivit CBS.

"Trebuie sa muncim mai mult pentru a ne asigura ca ceea ce se vinde online sau intr-un magazin de reduceri sau in sectorul de retail corespunde standardelor", a spus si Chuck Bell, din partea Consumer Union, o organizatie nonprofit americana al carei scop este sa testeze produse, sa informeze publicul si sa apere consumatorii.

Senatorul american a amintit despre cazul unui copil de clasa a VIII-a din Minnesota care a fost ars dupa ce un telefon i-a explodat in buzunar. A mai spus si despre un barbat din Texas care si-a ranit urechea intr-un incident similar.