Un studiu realizat de Consumer Intelligence Research Partners vine cu noi date despre cei mai mari jucatori de pe piata smartphone-urilor, piata in care Samsung detine suprematia, dar nici Apple nu sta rau. Astfel, daca firma coreeana detine suprematia in vanzari, compania americana se lauda cu "puterea de atractie": in ultimul an, Apple a luat de trei ori mai multi utilizatori de la Samsung decat invers.

20% din utilizatorii de terminale Apple au avut un dispozitiv Android, in timp ce doar 7% dintre posesorii de Samsung "s-au lepadat" de iPhone. Cu toate acestea, Samsung este mai populara in randul celor care incearca un smarphone pentru prima oara: 37% alegand produsele coreene, fata de 26% care aleg telefoanele Apple.

Noul studiu a facut si un profil al utilizatorilor de smartphone-uri. Cei care utilizeaza Apple sunt mult mai vanitosi si mai cheltuitori pe haine si produse de lux decat cei are au un telefon Android sau BlackBerry. Pe de alta parte, utilizatorii de BlackBerry sunt mult mai dedicati relatiilor de lunga durata, in timp ce posesorii de telefoane Android sunt mai manierati si mai buni in bucatarie.