Detinatorii de iPhone 6 si iPhone 6 Plus, telefoane lansate in urma cu doua luni, s-au trezit cu o noua problema - ecranul se zgarie foarte usor, lucru care nu se intampla la modelele precedente. O plangere pe acest subiect a fost postata pe formul Apple Support Communities si au aparut peste 600 de raspunsuri ale unor utilizatori care au patit acelasi lucru. Iar zgarieturile au aparut la utilizatori care aveau telefonul de nici o saptamana.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi trebuit sa aiba ecrane de safir, insa Apple a renuntat la aceasta idee. A fost ales pana la urma geama Ion-X imbunatatit, cel care ofera o protectie mai mare decat precedentele, conform Apple. Totusi, exista zvonuri ca Apple a folosit Gorilla Glass 3 pe noile telefoane.

Apple a refacut display-ul pentru cele doua noi modele, scotand o rama care oferea o protectie in plus ecranului. Pentru prima data, Apple a folosit un ecran curbat si a scos acea asa-zisa 'limba' de pe rama, ceea ce se pare ca a dus la zgarierea usoara a ecranului.

O parte dintre cei afectati de aceasta situatie au putut repera ecranul la Apple Store. Insa cei de la Apple nu au nicio polita scrisa care sa acopere aceasta situatie, iar alti utilizatori au dezvaluit ca au plecat de la service-ul Apple fara ca ecranul sa le fie reparat.

Este o noua problema majora pentru ultimele telefoane ale celor de la Apple dupa ce utilizatorii s-au plans inca de la lansare ca acestea se indoaie foarte usor, existand cazuri in care acest lucru s-a intamplat in buzunarul utilizatorului.