Apple si-a dublat vanzarile de smartphone-uri in ultimul trimestru al anului trecut, potrivit analistilor

iPhone s-a bucurat de succes si in 2012, inregistrand o crestere de aproape 100% in ultimul trimestru fata de cel anterior, potrivit datelor unei companii de cercetare din Asia. Informatiile contrazic zvonurile din urma cu cateva zile, potrivit carora Apple ar putea reduce la jumatate productia iPhone 5 pentru primele trei luni ale acestui an.

In trimestrul patru, compania americana a avut vanzari de 52 de milioane de iPhone-uri, cu 93% mai mult fata de trimestrul anterior si cu 41% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities.

In urma cu cateva zile, Wall Street Journal scria ca Apple ar fi renuntat la jumatate din comenzile de ecrane pentru iPhone 5, furnizate de producatorii de componente din Japonia si Coreea de Sud. 

Vanzarile Apple pentru tot anulu 2012 ar putea fi 140 de milioane de iPhone-uri. Producatorul american a inregistrat vanzari de 74 de milioane de unitati in prima jumatate a anului trecut. Datele oficiale vor fi prezentate intr-o conferinta ce va fi organizata de Apple pe 23 ianuarie, potrivit Apple Insider.

Share articol: