Lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus a reusit sa revitalizeze compania Apple. Prima luna de viata a noilor gadgeturi a fost si ultima din trimestrul 4 fiscal, iar compania a reusit sa intreaca asteptarile analistilor.

Apple a anuntat un profit de 8,5 miliarde de dolari si venituri de 42 de miliarde de dolari, la finalul acestui trimestru.

Profitul este strans legat de vanzarile de iPhone-uri. Compania ar fi vandut 39,3 milioane de telefoane, fata de doar 33,8 milioane in urma cu un an. Analistii se asteptau la 37,5 milioane.

In schimb, vanzarile de iPad-uri continua sa scada, iar asta se poate dovedi o problema pe termen lung pentru companie. Apple a vandut doar 12,3 milioane de bucati, fata de 14,08 in urma cu un an. Aici, analistii mizau pe 13,3 milioane.

Au mers bine si Mac-urile, cu vanzari de 5,5 milioane de bucati comparativ cu 4,57 in aceeasi perioada a anului trecut. Estimarile vorbeau de 4,8 milioane.

In privinta iTunes, software si servicii, Apple se lauda cu 4,6 miliarde de dolari, de la 4,26 miliarde acum un an.

Finalul de an 2014 va fi si mai puternic pentru Apple. Sezonul cadourilor ar urma sa aduca venituri intre 64.5 si 66.5 miliarde de dolari, estimeaza analistii, scrie zdnet.com.

Foto: techcrunch.com