Cresterea vanzarilor de smarthone-uri va incetini la 6% pana in 2018, din cauza unei cereri tot mai mici, se arata intr-un nou studiu al IDC.

Cresterea livrarilor de smartphone-uri va cobori la aproximativ 6,2% in 2018, de la 19% anul acesta. Motivul este ca majoritatea consumatorilor din pietele din America de Nord si Europa au deja cate un iPhone sau Galaxy S4, se arata in studiul firmei de cercetare IDC, citat de stirileprotv.ro

Producatorii de smartphone-uri vor livra astfel 1,2 miliarde de device-uri anul acesta, dupa ce, in 2013, depasisera pragrul de un miliard. Cu toate acestea, cresterea e si acum mai mica, fata de anul trecut, cand livrarile au fost cu 38% mai multe, noteaza IDC.

Aceasta reprezinta cea mai seminificativa incetinire a ritmului de crestere de pana acum.

Ca sa incurajeze clientii sa continue cumparaturile de dispozitive mobile inteligente, americanii de la Apple creeaza acum modele de smartphone-uri cu ecrane tot mai mari, in timp ce Samsung mizeaza pe era ceasurilor conectate la internet.

De asemenea, IDC se asteapta ca Androidul sa isi pastreze prima pozitie in topul sistemelor de operare, desi cota sa te piata ar putea scadea la 76% in 2018, de la 79%, cat este acum. iOS-ul celor de la Apple este asteptat sa piarda doar un procent din piata, ajungand peste patru ani la 14%, in timp ce telefoanele cu Windows ar putea urca de la 3,9% la 7%.

In schimb, pentru BlackBerry, odata cel mai mare produactor de smartphone-uri, nu se anunta lucruri prea bune in viitorul apropiat, cota sa de piata fiind prognozata sa ajunga la numai 0,3%.

Iata si preturile estimative pentru 2018, comparativ cu acest an:

Share articol: