HTC si-a publicat rezultatele financiare din al doilea trimestru al anului, iar lucrurile nu sunt deloc roz. De fapt, sunt cam gri. Dupa o serie de trimestre in care compania a fost pe profit, HTC a primit o lovitura din partea utilizatorilor nemultumiti de noul flagship One M9, iar asta s-a vazut serios in rezultatele financiare. Veniturile companiei au trecut sub linia rosie, iar pierderea neta a ajuns la 256 de milioane de dolari. Cu doar trei luni inainte, compania anunta un profit de 11,6 milioane de dolari.

Vestea proasta vine cu doar cateva saptamani inainte de lansarea HTC One E9. Acesta e programata pentru luna august. E9 ar urma sa fie varianta low cost a flagship-ului HTC One M9. Va avea un display HD de 5.5 inci, procesor octa-core la 1,5 GHz si 2 GB RAM, cu un spatiu intern de stocare de 16 GB si o camera de 13 MP. Camera frontala va folosi tehnologia Ultrapixel. HTC One E9 va rula Android 5.0 Lollipop.

Specificatiile sunt mai slabe decat cele ale lui HTC E9+, lansat in iunie. Cu toate acestea, nu sunt deloc de neglijat, iar telefonul dual-sim ar putea reprezenta o alternativa demna de luat in calcul pentru cei care vor un telefon de la marginea superioara a clasei mid-range.